Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje još nije izabrao novog direktora, niti predložio vršioca dužnosti, saznaje Pobjeda. Špekulisalo se da će novi direktor biti Baranin Dragan Tufegdžić (Demokratska Crna Gora), koji je imenovan za v.d. direktora Pošte.

Sulju Mustafiću (BS) je u utorak istekao četvorogodišnji mandat.

Direktora Zavoda imenuje Upravni odbor na osnovu javnog konkursa, a ima pet članova, od kojih tri imenuje Vlada, a po jednog sindikat i udruženja poslodavaca.

Vlada je nedavno prije isteka mandata razriješila predsjednicu UO Ranku Pavićević i dva člana Jovana Mačića i Milanku Radović i imenovala Vesnu Vujošević (predsjednica) i Vladimira Vujovića, dok ni do danas nije odlučila ko će biti još jedan njihov predstavnik u tom tijelu.

Prethodni UO konstituisan je 19. jula 2019. godine i mandat mu je trajao četiri godine. Ministar ekonomije Jakov Milatović je u obrazloženju odluke o smjeni Pavićević, Mačića i Radović naveo da su nanijeli štetu Zavodu. Tvrdi da su loše utvrdili i sprovodili poslovnu politiku, nenamjenski trošili sredstva, pa su nezakonito i nedomaćinski poslovali.

Izvor: RTCG