Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (UOZZZCG) odobrio je dodjelu bespovratnih sredstava za 57 projektnih predloga, a osmom grant šemom, vrijednom 2,6 miliona eura, biće uključena 383 lica sa invaliditetom sa evidencije nezaposlenih.

Kako navode ZZZCG objaviće u ponedjeljak 22. jula dva javna konkursa – za Program “Osposobljavanje za rad kod poslodavca” i Program “Osposobljavanje za samostalan rad”.

“Po odluci Upravnog odbora Zavoda, kroz ta dva programa, biće angažovanje 500 lica iz evidencije nezaposlenih, za šta je odobreno 834.052 eura. Dok je Program ‘Osposobljavanje za rad kod poslodavca’ namijenjen nezaposlenim licima iz evidencije Zavoda kojima je nedostatak praktičnih znanja i vještina identifikovan kao prepreka u zapošljavanju, Program ‘Osposobljavanje za samostalan rad’ se odnosi na nezaposlene sa stečenim srednjim obrazovanjem (III i IV nivo obrazovanja), bez radnog iskustva u nivou obrazovanja”, navode u saopštenju.

Upravni odbor je, kako navode, odobrio realizaciju šest kredita, vrijednih 35.000 eura, za otvaranje sedam novih radnih mjesta.

izvor:rtcg.me