Žurić profesionalni predsjednik borda direktora Monteputa

Aleksandar Žurić, predsjednik Odbora direktora Monteputa, trebalo bi da uskoro tu funkciju obavlja profesionalno, što podrazumijeva veću zaradu, saznaje Pobjeda.

Žurić je do sada, prema njegovom imovinskom kartonu, primao mjesečno 542 eura za predsjedavanje Odborom direktora Monteputa.

Prema saznanjima Pobjede, u ovom državnom preduzeću u toku je izmjena statuta sa namjerom i ciljem da se profesionalizuje funkcija predsjednika borda direktora. Izmijenjeni statut bi trebalo da usvoji Vlada na sjednici koja će se održati naredne sedmice.

Iz izvora bliskih kompaniji Pobjeda saznaje da je ocijenjeno da je profesionalizacija tog mjesta neophodnost u ovom trenutku zbog velikih i pojačanih investicija u putnu infrastrukturu, koje se očekuju u narednom periodu.

Prvenstveno zbog nastavka gradnje auto-puta, njegovog napajanja električnom energijom, kao zbog gradnje obilaznice oko Budve.

Žurić je za predsjednika borda direktora Monteputa izabran 5. marta prošle godine. On je ranije bio predsjednik opštine Bijelo Polje i šef filijale Prve banke u tom gradu.

izvor: Pobjeda