Zeković: UP da se izjasni na pritužbe u Baru

Savjet za građansku kontrolu rada policije na današnjoj sjednici nije imao zaključke zbog prigovora koji su stigli nakon intervencije policije na protestima u Baru.

Savjet je prigovore proslijedio Upravi policije, a vanrednu sjednicu nastaviće sjutra, nakon čega će komisija objaviti zaključke.

Aleksandar Zeković iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije rekao da su održali vanrednu sjednicu, kako su to javno najavili, na kojoj su razmatrali policijsku intervenciju na protestima u Baru u proteklom periodu.

„Od Centra bezbjednosti Bar dobijena je detaljna informacija o svim postupanjima policijskih službenika od oktobra 2018. godine do minulog vikenda. Kako je Savjet uputio javni poziv svim građanima da i organizatorima protesta da eventualno saopšte svoje primjedbe i dostave raspoložive video snimke koji govore o neprofesionalnom policijskom postupanju, u međuvremenu je stilo pet takvih pritužbi“, rekao je Zeković.

Pojasnio je da je Savjet zaključio da je za kvalitetno vođenje postupka neophodno da se o tim pritužbama izjasni i Uprava policije.

„Njima je dat rok od jednog dana da se izjasne o tim navodima, a sjednica će biti nastavljena sjutra u 19 sati“, rekao je Zeković.

izvor: rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor