Policija u Podgorici je zbog sumnje da su učestvovali u uličnoj prodaji opojnih droga uhapsila šest osoba, a procesuirala 25.

Kako se ističe u saopštenju Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su sprovodeći operativne aktivnost na području Podgorice kod 36 osoba starosti od 15 do 49 godina, od kojih su dva lica bila ženskog pola, pronašli i oduzeli ukupno 40 pakovanja marihuane, pet pakovanja kokaina, 11 pakovanja heroina i 139 tableta koje se nalaze na spisku opijata.

“Slobode je lišeno šest osoba i to: Đ.V. (24), V.Š. (26), B.Đ. (24), M.P. (35) i L.Ć. (19) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je M.N. (30) lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. Navedene osobe su uz krivične prijave privedene nadležnom državnom tužiocu na dalje postupanje”, navodi se u saopštenju.

Protiv 25 lica su nadležnom sudu podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.