Službenici barske policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv fizičkog i pravnog lica zbog sumnje da su izvršili u sticaju krivična djela nedozvoljena trgovina, falsifikovanje isprave i utaja poreza i doprinosa u pokušaju.

Krivična prijava je podnijeta protiv M.T. (36) i „Belmal“ d.o.o Kotor zbog sumnje da su izvršili navedena djela.

„Pripadnici Jedinici za suzbijanje privrednog kriminaliteta došli su do materijalnih dokaza koji ukazuju na sumnju da je M.T. kao odgovorno lice djelovao u ime pravnog lica, a u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, bez prethodno izdate licence od strane Direkcije za izdavanje odobrenja za obavljanje proizvodnje, obrade i prometa duvanskih proizvoda, nemajući ovlašćenje za trgovinu duvanskim proizvodima, u svrhu prodaje nabavio 868 paketa cigareta brenda “FM” vijednosti oko 130.000 eura“, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe barska policija je podnijela i krivičnu prijavu protiv A.M. (43) i pravnog lica „Catwood“ d.o.o Bar zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Prethodno je policija protiv tog fizičkog i pravnog lica podnijela krivične prijave za krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka.

„U daljem postupku je utvrđeno danavedeno pravno lice nije imalo licencu izdatu od strane Direkcije za izdavanje odobrenja za obavljanje proizvodnje, obrade i prometa duvanskih proizvoda nije izdato bilo kakvo Rješenje na osnovu Zakona o duvanu. A.M. je, podsjećamo pribavio 4443 paketa raznih cigareta“, navode u Upravi policije.

Izvor:RTCG