Zbog sniježne oluje u SAD otkazano 3.900 letova

Zbog sniježne oluje koja je pogodila američki Srednji zapad i koja se sada kreće ka Sjevernom istoku, od petka je u Americi otkazano više od 3.900 letova.

Foto

Kako navodi USA Today, već su otkazani i neki letovi koji je trebalo da se realizuju danas, a očekuje se da će njihov broj rasti.

Nacionalna meteorološka služba je izdala upozorenje na opasnost, jer bi na sjeveroistočnom dijelu Sjedinjenih Američkih Država moglo da dođe do mećave, navodi agencija.

Očekuje se da će padavine nanijeti do 25 centimetara snijega u Srednjem zapadu prije nego što zahvate Sjeveroistočni dio danas.

Stanovnici Nove Engleske očekuju do 46 centimetara snijega u sjevernim predjelima tog regiona, a meteorološka služba je saopštila da se može očekivati i do 1,25 centimetara ledenog pokrivača, zbog čega raste zabrinutost da bi moglo da dođe do nestanaka struje.

Komunalna preduzeća se pripremaju za nevrijeme, a naročito u djelovima Masačusetsa, Konektikata i Roud Ajlenda gdje se očekuje da će sniježne padavine biti praćene ledenom kišom.

Najveću količinu snijega meteorolozi najavljuju u Vermontu, Nju Hempširu i Mejnu.

izvor: fosmedia.me