Demokratska narodna partija Crne Gore podnijela je juče osnovnom državnom tužiocu tužbu protiv šefa medijskog centra Demokratske Crne Gore Duška Stjepovića. Prijava je podnijeta nakon što je Stjepović u javnom saopštenju na društvenim mrežama optužio lidere Demokratskog fronta da su korumpirani i da ih je ,”kupio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za četiri miliona eura u zamjenu za njihovu podršku prema politici za Kosovo”.

“DNP je nakon isteka predviđenog roka da se funkcioner Demokrata javno izvini za izrečene brutalne neistine, kao i neprihvatanjem ponuđenog TV sučeljavanja u kojem bi potkrijepio svoje tvrdnje, podnijela tužbu protiv šefa medijskog centra Demokratske Crne Gore. U sudskom postupku koji slijedi biće razobličeni jeftini pokušaji da se neutemeljenim izjavama o nezakonitom finansiranju nanese politička šteta DNP i DF”,  saopštili su iz partije.

<<<Demokrate: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura<<<

Tužba je podnijeta jer u DNP-u smatraju da je došlo do povrede ugleda i ličnosti pravnog lica.

U tužbi, u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da je funkcioner Demokrata u tekstu “Stjepović: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura” na tendenciozan način predstavio funkcionere i politički subjekt Demokratsku narodnu partiju, koja je konstituent Demokratskog fronta kao korumpirane.

“Time je javno implicirao da se Demokratska narodna partija finansira mimo Zakona o finansiranju političkih stranaka i kampanja kojim je zabranjeno da politički subjekt koji je registrovan u Crnoj Gori prima donacije od fizičkih i pravnih lica. Tuženi je na taj način povrijedio čast i ugled tužioca jer je putem medija saopštavao neistinite navode o korupciji i nezakonitom finansiranju sa namjerom da se nanese politička šteta i prikaže ga kao politički subjekt koji ne posluje u skladu sa zakonom”, navodi se u tužbi koja je predata Osnovnom sudu u Podgorici.