Zbog pokušaja ubistva uhapšen Beranac

Policija je uhapsila S.K. (32) iz Berana, zbog sumnje da je jutros u Andrijevici pokušao da ubije N.B. (27) takođe iz Berana.


                                                                                   ilustracija

Njemu se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Naime, N.B. i S.K. su bili zajedno u društvu u ugostiteljskom objektu „Trepča“ u selu Trepča – Opština Andrijevica, kada je oko 05,20 časova došlo do upotrebe vatrenog oružja na način što je S.K. ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu N.B. koji je ovo lice pogodio u predjelu grudnog koša“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

„S.K. se potom udaljio sa lica mjesta. N.B. je zadobio tešku tjelesnu povredu i transportovan je u Opštu bolnicu u Beranama“, navodi se u saopštenju policije.

Policijski službenici su odmah po prijavi događaja preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i, nakon pola sata od prijave događaja, u Beranama su pronašli i lišili slobode S.K, ističu iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Policijski službenici su uzeli izjave od više lica koja su bila prisutna na licu mjesta – u UO „Trepča“ u Andrijevici. Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom koje su pronađeni i izuzeti tragovi koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Izvršen je pretres porodične kuće S.K. kojim je pronađen pištolj „CZ“ cal. 7,62 mm u legalnom vlasništvu srodnika S.K. Pištolj je oduzet i biće upućen u Forenzički centar na vještačenje.

S.K. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

izvor: rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor