U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje Arseniju Stanoviću, optuženom za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove, čije je beživotno tijelo pronađeno 11. maja prošle godine, u stanu u kotorskom naselju Dobrota, prenosi TVCG.

Na današnjem pretresu, optuženi Stanović je kazao da je u oktobru 2017. čuo da se Lašmanova počela zabavljati sa drugom osobom, da je od doktora dobijao ljekove za smirenje. Zaključio je svoju odbranu riječima koje mu je majka tada uputila riječi: “ne plači, ima još djevojaka”.

Javnost je danas imala priliku da čuje samo dopunu odbrane optuženog Stanovića, jer je prethodni pretres bio zatvoren za javnost. Stanoviću koji se tereti da je ubio Lašmanovu, sudija je dozvolio da dopuni odbranu sa nekoliko rečenica, koje su mu, kako je kazao Stanović, veoma važne.

“U oktobru 2017. godine sam čuo da se Anastasija počela zabavljati sa drugom osobom. To sam rekao majci mjesec dana nakon što me je pitala zašto ćutim. Rekao sam joj da patim i sve do detalja ispričao. U decembru sam sa njom išao kod doktora, kako se ne bi znalo, i dobijao sam od njega ljekove za smirenje. Majka mi je govorila da ne plačem, ima djevojaka još”, kazao je u svoju odbranu Stanović.

Danas je svjedočio i Arsenijev prijatelj koji mu je 10. maja 2018. pozajmio automobil. Opisao je kada je Stanović iz Podgorice krenuo u Kotor, te da je 14. maja na internetu saznao za ubistvo.

Saslušana je u svojstvu svjedoka i tadašnja lična asistentkinja Lašmanove, Marija Janković, koja je kazala da je 10 do 15 dana prije smrti Anastasija u policiji srela majku optuženog, koja je tamo zaposlena. Majka optuženog joj je kazala da je Arsenije voli, a da je ona u svojem maniru kazala ‘ma daj’.

Jankovićeva je kazala da zna da je Ukrajinka finasijski dosta ulagala u vezu sa optuženim.

Suđenje će biti nastavljeno 15. aprila, saslušanjem pet svjedoka.

izvor: rtcg.me