Na ova pitanja Portal sjevercg je zatražio odgovor od IZ u Bijelom Polju i Opštine Bijelo Polje. Naime,u maju mjesecu 2014. godine u Bijelom Polju, episkop budimljansko-nikšički Joanikija, reis Islamske zajednice Rifat Fejzić,tadašnji ministar za manjine Suad Numanovića,predsjednik opštine Aleksandar Žurić i glavni imam u Bijelom Polju Enis ef. Burdžovićsu prisustvovali prezentaciji projekta nove gradske džamije u Bijelom Polju, na lokalitetu kod skretnice za naselje Lipnica.

Na prezentaciji projekta gradske džamije, reis islamske zajednice Rifat Fejzić je podsjetio da je Mešihat islamske zajednice još 2007. godine podnio Opštini za promjenu DUP-a, koji je usvojen tri godine kasnije. “Opština Bijelo Polje je od preuzete obaveze obezbjeđivanja 150.000 eura na ime otkupa 31-og  ara zemlje za izgadnju džamijskog kompleksa, uplatila oko 90.000 što je bio dovoljan preduslov za potpisivanje kupoprodajnog ugovora kazao je tada, reis Fejzić.

Medjutim, Portal sjevercg nezvanično saznaje da još nije izvršena promjena DUP-a i da će DUP biti na javnoj raspravi za 5 dana,kao da će se steći- UTU uslovi za izgradnju džamije do kraja juna.

Arhitekta i vođa autorskog tima Sahret Hajdarpašić je predstavio idejni projekat džamije, čija će kako je tada kazao izgradnja početi tokom ljeta. Većinski donator je bratsko muftijstvo iz turskog grada Konje,naglasio je Hajdarpašić.Nakon tri godine i svih ovih silnih obećavanja niko se ne oglašava, niti Islamska zajednica u Bijelom Polju,kao ni predsjednik Opštine, a ni Islamska zajednica u Crnoj Gori. Takodje,je još nepoznanica, šta je sa novcem koji je obezbijedjen za izgradju džamije od strane donatora  bratsko muftijstvo iz turskog grada Konje, koji je tada pomenuo arhitekta i vođa autorskog tima Sahret Hajdarpašić?

Na sva ova pitanja smo danas tražili odgovor od Islamske zajednice u Bijelom Polju i Opštine Bijelo Polje.

sjevercg