Sekretar Sekretarijata za stambeno- komunalne poslove i saobraćaj Duško Ružić je kazao da se svake godine iz opštinskog budzeta izdvoji oko 400.000 eura za sanaciju i unapređenje putne mreže

U desetak mjesnih zajednica na području opštine Bijelo Polje proteklih mjeseci završeni su radovi na sanaciji i unapređenju putne infrastrukture.Osim redovnog održavanja i nasipanja lokalnih putnih pravaca, mnoge dionice presvučene su novim asfaltnim slojem. Sekretar Sekretarijata za stambeno- komunalne poslove i saobraćaj Duško Ružić kaže da bjelopoljska opština ima jako specifičnu, razuđenu mrežu puteva koja iznosi preko 1.140 kilometara.

– Lokalni putevi, ulice u gradu i naseljima su u dužini od 360 kilomatra,a imamo i 780 kilometara nekategorisanih puteva. Asfaltnim zastorom prekriveno je svega 245 kilometara, dok su preostali makadamski putevi- ističe Ružić i dodaje da se svake godine iz opštinskog budzeta izdvoji oko 400.000 eura za sanaciju i unapređenje putne mreže. Dodaje da su tokom proljeća i ljeta sanirali puteve u Dobrakovu, Kanjama, Sutivanu, Kukuljama, Gubavču, Potkrajcima, Njegnjevu i Rasovu, a mehanizacija je protekle sedmice bila u MZ Bistrica.

– Radi se i na području MZ Lipnica, a slijede radovi na sanaciji putnih pravaca u Vraneškoj dolini, u mjesnim zajednicama Zaton i Lozna, te prema Koritskoj visoravni- naglašava Ružić.

 

 

 

Izvor: Dan