S obzirom na dnevno interesovanje za prvu dozu vakcine kao i dnevni broj revakcinacija direktorica Doma zdravlja Pljevlja, dr Branka Stanković u dogovoru sa nadležnim donijela je odluku o zatvranju punkta u Domu vojske Pljevlja.

 

Vakcinacija i revakcinacija od petka, 11.juna nastavljaju se u ambulanti za imunizaciju Doma zdravlja Pljevlja. Abulata će raditi u dvije smjene od 7 do 21 čas. Ineče prema riječima direktorice Doma zdravlja Pljevlja do sada je prvu dozu bakcine primilo 7 312 građana, a 5 716 primilo je obje doze vakcine. Inače građani koji prime prvu dozu vakcine automatski dobijaju obavještenje kada treba da prime drugu dozu, tako da su nema potreba za vancionacionim punktovima.

Podsjećamo prema procjeni MONSAT-a u opštini Pljevlja živi nešto više od 21 000 stanovnika. Ako su ti podaci tačni u Pljevljima je vakcinisana trećina ukupnog stanovništva, ili blizu polovine punoljetnih građana.

Takođe zbog trenutne epidemiloške situacije i smanjenja broja pregleda od subote, 12.juna Kovid ambulanta radiće u periodu od 9 do 16 časova.

 

Izvor: PvPortal