Policija u Podgorici pretresla je četiri lokacije u Podgorici i zaplijenila više od 10 kilograma marihuane, kao i manja pakovanja kokaina, heroina i marihuane namijenjena uličnoj prodaji. Uhapšene su dvije osobe i procesuirano još jedno lice zbog prodaje i posjedovanja narkotika. Službenici granične policije Podgorica su, u odvojenoj aktivnosti, na području Tuzi zaplijenili oko 75 kg marihuane.

“Službenici CB Podgorica su, sprovodeći planske aktivnosti u sprječavanju prodaje narkotika sa akcentom na uličnu prodaju droga, u koritu rijeke Ribnice pronašli i izuzeli džak sa 10,8 kg marihuane. U blizini se nalazilo prevrnuto putničko vozilo. Preduzimaju se aktivnosti u cilju identifikacije odgovornog lica, u koordinaciji sa državnim tužiocem u VDT u Podgorici” navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pored toga, kako se dodaje, policija je pretresla stanove na četiri lokacije koje koriste D.K. (57), L.L. (21), S.S. (34) i T.M. (23). Pronađeno je sedam pakovanja kokaina, osam pakovanja heroina i dva pakovanja marihuane koji su, kako se sumnja, bili spremni za tzv. uličnu prodaju, kao i predmeti za mjerenje i pakovanje droga, mobilni telefoni, notes sa imenima za koji se sumnja da je u vezi sa evidencijom prodaje droga, četiri metka i predmeti sa tragovima droga.

“Sumnja se da su se D.K. i S.S. bavili nabavkom i stavljanjem u promet kokaina, heroina i marihuane, te su njih dvoje lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se D.K. na teret stavlja i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv L.L. je Sudu za prekršaje podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, službenici granične policije Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u kanjonu rijeke Cijevna pronašli i zaplijenili tri džaka sa oko 75 kg marihuane. Droga je predata službenicima CB Podgorica koji intenzivno rade na identifikovanju lica koja su ovu opojnu drogu odbacila u reonu Traboina. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, kao i policija Republike Albanije.

“Suzbijanje tzv. ulične prodaje droga je u fokusu rada policijskih službenika. Policija je u 2018. godini otkrila i procesuirala za 68 odsto više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije. Policijski službenici su inače na području Crne Gore od početka 2019. godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga. Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje tzv. ulične prodaje droga”, podsjećaju u Upravi policije.