Lider radikala Vojislav Šešelj saopštio je da bi trebalo zaoštriti odnose sa Crnom Gorom, te pitao Vladu Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića zašto nijesu preduzeli kontra mjere prema zvaničnoj Podgorici zbog procesa u kojem je 11 srpskih državljana osuđeno na zatvorske kazne u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016.

“Srbija bi mogla da otkaže međunarodne ugovore koji su u interesu Crne Gore i da otkaže gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru, a ako to ništa ne pomogne da odmah uhapsi 11 državljana Crne Gore i da ih osudimo za pokušaj državnog udara. Nema dokaza, pa nijesu ni oni imali dokaze. Pa, kad ih osudimo naći ćemo dokaze”, rekao je Šešelj na sjednici Skupštine Srbije.

On je, postavljajući pitanja na početku skupštinske sjednice, kazao da je proces optuženima za državni udar bio “montiran” i ocijenio da Crna Gora ne zaslužuje bilo kakve olakšice srpske vlade, pomoć na bilo kom planu, ekonomskom, stručnom, političkom, jer danas se po njegovoj ocjeni u Crnoj Gori najgore postupa prema Srbima.

“Danas nijedan Srbin ne može da se zaposli u javnom preduzeću, lideri srpskih partija se hapse bez ikakve krivice, režim Mila Đukanovića je prerastao u diktaturu, a sramota bi bilo da demokratska Srbija održava dobre odnose sa takvom državom”, kazao je Šešelj.

On je naveo da bi Srbija trebalo da obavještava svjetsku javnost o tome šta se u Crnoj Gori dešava, te da su sve to razlozi da Srbija “zaoštri do kraja” odnose sa Crnom Gorom.

izvor: Beta