Zalijepljeni kreveti, prljavi dušeci koji se raspadaju, slika je koja nam stiže iz odjeljenja za odojčad Dječije bolnice u Podgorici

0
245

Uslovi u kojima liječimo djecu najbolje pokazuju kakvo nam je društvo. Zalijepljeni kreveti, prljavi dušeci koji se raspadaju, slika je koja nam stiže iz odjeljenja za odojčad Dječije bolnice u Podgorici. Zato se jedna majka sa pravom pita može li ovo bolje u 21. vijeku.

“U Dječijoj bolnici nijesam očekivala raskoš i hotelski smještaj, ali mislim da se moraju stvoriti osnovni uslovi za boravak i liječenje najmlađih. Kao prvo, to je higijena. Kupatilo je novo, ali prljavo. Beba spava u krevetiću koji je zalijepljen, moj krevet pocijepan, posteljina ili je prljava ili se to više ne može oprati. Mislim da nije riječ o velikim ulaganjima. Objekat je nov, renoviran, ali ne smijemo dozvoliti da se u 21. vijeku najmlađi liječe u ovakvim uslovima. Za osoblje imam riječi hvale, posebno za ljekare koji su u mom slučaju bili u potpunosti posvećeni i obazrivi”, kazala je CdM-u majka.

 Crna Gora za zdravstvo iz budžeta godišnje izdvaja 200 miliona eura, a državnim budžetom za ovu godinu predviđeno je da za nabavku savremene opreme u Kliničkom centru Crne Gore bude opredijeljeno deset miliona eura, čime bi se, kako je ranije saopštila direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević, podigao kvalitet zdravstvene zaštite pacijenata.

Izvor:Cdm