Žalbe advokata odbijene – Šarić ostaje u pritvoru

Aprelacioni sud odbio je žalbe advokata Darka Šarića, osuđenog na 15 godina robije zbog šverca kokaina i produžio mu pritvor, saznaje Blic.

                                                                                             foto: Tanjug/Srđan Ilić

Apelacioni sud je zaključio da je prvostepeni sud (Specijalni sud), postupajući po njegovim nalozima iz prethodnog rješenja, pravilno zaključio da razlozi zbog kojih je pritvor Šariću određen i produžavan, od momenta određivanja pa do danas nijesu izgubili na svom intenzitetu i značaju, rekla je portparol suda Mirjana Piljić Tanjugu.

„Zbog toga je i pored činjenice da je Šarić proveo u pritvoru više od četiri godine, prvostepeni sud pravilno zaključio da je pritvor iako najteža, još jedina adekvatna, odnosno jedina nužna i neophodna mjera za obezbjeđenje prisutva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka“, napomenula je Piljić.

Stav Apelacionog suda, kao i Specijalnog suda, je da se ovo ne bi moglo ostvariti nekom drugom blažom mjerom, prije svega mjerom zabrane napušanja stana uz elektronski nadzor, kako je to predloženo u žalbama okrivljenih.

Prema rečima Piljićeve, Apelacioni sud je takođe odbio kao neosnovane žalbe na rješenja o produženju pritvora Petru Obradoviću, Milošu Cajiću i Nebojši Sretenoviću, koji su osuđeni kao pripadnici Šarićeve grupe.

Njima je pritvor produžen do upućivanja na izdržavanje zatvorskih kazni, prenosi Blic.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor