Zakonodavni odbor prihvatio je dio amandmana na budžet koje su podnijeli Vlada i poslanici, dok dio nije razmatran jer predlagači nijesu prisustvovali sjednici.

 

Na dnevnom redu je bilo ukupno 59 amandmana.

Članovi Odbora su dali zeleno svjetlo amandmanima koje su podnijeli predstavnici Vlade, dio amandmana koje su podnijele Socijaldemokrate, amandmane poslanika Force Gencija Nimanbegua, Demokrata Dragana Krapovića i GP URA Suade Zoronjić.

Odbor nije razmatrao amandmane Socijaldemokratske partije SDP, poslanika DF-a Nebojše Medojevića, Branka Radulovića i Jelene Božović, koalicije Crno na bijelo Miloša Konatara i Božene Jelušić, poslanika albanske koalicije „Jednoglasno“ Fatmira Đeke jer predlagači nijesu prisustvovali sjednici.

Održavanje sjednice Zakonodavnog i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i rasprava o amandmanima uslov se da bi se na plenumu glasalo o budžetu.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović napisao je na Tviteru da su se stvorili uslovi da Skupština usvoji Budžet.

Hvala svim subjektima parlamentarne većine na razumijevanju.Stvoreni su uslovi da se usvoji Budžet.  Pozivam rukovodstvo Skupštine da čim se završe neophodne procedure započne proces glasanja – naveo je Abazović na Tviteru.