Takođe, pronađen je objekat koji je radio bez odobrenja za rad, odnosno „crno“.

Tokom petka i subote veče Turistička inspekcija sprovela je pojačani nadzor na području cijele Crne Gore, kada su nspektori obišli 53 lokala i to uz asistenciju pripadnika Uprave policije.

– Kontrole su vršene prevashodno u cilju sprovođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, ali su kontrolisane i druge nepravilnosti iz okvira poslovanja ovih subjekata.Tom prilikom utvrđeno je 9 nepravilnosti. Podnijeto je 3 krivične zbog nepoštovanja važećih mjera (više od 4 osobe za stolom i nepostavljene pregrade od pleksiglasa, neposjedovanje  jednog od 4 uslova iz nacionalne covid potvrde). Inspektori su izdali 5 prekršajnoh naloga u ukupnoj vrijednosti od 3.900 eura, zbog rada bez odobrenja i nenošenja maski od strane zaposlenih. Zbog ponavljanja istih prekršaja – zbog nedozvoljenog pušenja u lokalu i kao i zbog kršenja mjera, izdata su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kojima se zapravo zahtjeva od prekršajnog suda  izricanje visokih kazni- navode u saopštenju.

Takođe, pronađen je jedan ugostiteljski objekat koji je radio bez odobrenja za rad, odnosno „crno“ i isti je novčano kažnjen, pa je ispražnjen i zapečaćen je objekat isto veče.

– Nastavljamo da apelujemo na sve ugostistelje da postupaju odgovorno, te da moraju obezbijediti jedno lice koje će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu, a da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i njihovi gosti.  Molimo građane da prijave sve nepravilnosti na besplatni broj kol centra Uprave za inspekcijske poslove 080 555  555, jer po svim prijavama postupamo prioritetno- navode u saopštenju.

Izvor: dan.co.me