ŠEHOVIĆ

Za školsku sportsku infrastrukturu 1,5 miliona

U rekonstrukciju sale gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici uloženo je 30 hiljada eura i to u saradnji Ministarstva prosvjete, Gimnazije i donatora, a nedavno je završeno ili su u toku radovi vrijedni milion i po eura u sportsku infrastrukturu škola.

Rekonstruisana sala gimnazije “Slobodan Škerović”

To je istakao ministar prosvjete Damir Šehović tokom posjete rekonstruisanoj sali Gimnazije.

“Radovi u sali podgoričke gimnazije su bili takvi da su podrazumijevali prije svega rekonstrukciju parketa na način predviđen za najozbiljnija evropska takmičenja. U tom dijelu upravo je ova sala, uz salu SC ‘Morača’, urađena po najvišim standardima”, rekao je Šehović.

Direktorica Gimnazije Zoja Bojanić-Lalović kazala je da se ovom rekonstrukcijom skreće pažnja na važnost fizičkog razvoja mladih ljudi.

“Rekonstrukcija je još značajnija kada se ima u vidu da smo mi upisali treću generaciju sportskog odjeljenja, u kome uče perspektivni mladi sportisti. No, ova rekonstrukcija je podjednako važna i za grad, jer se ovdje mogu obavljati različite aktivnosti”, kazala je Bojanić-Lalatović.

Šehović je istakao da su nedavno završene ili započete investicije samo u sportsku školsku infrastrukturu od oko 1,5 miliona eura.

“Dovoljno je pomenuti izgradnje školskih sportskih terena u Gusinju i Plavu koje su u toku i koje zajedno vrijede oko 550 hiljada eura. U toku su radovi na rekonstrukciji školske sale školi ‘Marko Miljanov“ u Bijelom Polju 170 hiljada eura, i taj projekat realizujemo sa Ministarstvom sporta i opštinom Bijelo Polje. U toku je i rekonstrukcija sale u školi ‘Orjenski bataljon’ u Bijeloj od oko 60 hiljada eura”, kazao je Šehović.

Foto: Ministarstvo prosvjete

On je dodao da je evidentno da je riječ o velikim investicijama koje zahtijevaju vrijeme, ali očigledan i trud vlade da pomogne u stvaranju optimalnih uslova za bavljenje sportom, da nadoknade nedostatak kapaciteta u školskoj sportskoj infrastrukturi tamo gdje ga ima.

Ministar je podsjetio i na projekte koji su nedavno završeni kada je rekonstrukcija školskih sportskih sala u pitanju.

“Završena je, između ostalog, i rekonstrukcija sale gimnazije u Tuzima od preko 100 hiljada eura u saradnji sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju – TIKA. Osim toga, završena je i rekonstrukcija sala škola ‘Blažo Jokov Orlandić’ u Baru, ‘Nikola Đurković’ u Kotoru i gimnazije u Pljevljima pojedinačne vrijednosti 30 hiljada eura”, podsjetio je ministar.

Tema koja je bila u posebnom fokusu javnosti jeste i izgradnja sportske sale u školi „Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju, te je

Šehović je najavio da je sportska sala u školi “Lovćenski partizanski odred” na Cetinju uvrštena u Kapitalni budžet z aovu godinu i da je započela izrada tehničke dokumentacije. Vrijednost tog projekta, kako je kazao, procjenjuje se na oko 1 milion eura.

Izvor: RTCG