Za predsjednika DIK-a pet kandidata

ADMINISTRATIVNI ODBOR

Za predsjednika DIK-a pet kandidata

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da vjeruje da će do izbora u Tuzima, koji će biti održani 3. marta, Državna izborna komisija (DIK) imati svog predsjednika.

Foto: rtcg.me/printscreen

Sjednica Odbora na kojoj će se nastaviti postupak imenovanja kandidata za predsjednik DIK-a biće nastavljena u četvrtak.

Na treći konkurs za izbor predsjednika DIK-a prijavilo se pet kandidata.

„Po onom što sam vidio, ima kandidata koji ispunjavaju uslove. Realno je da izađemo sa kandidatom koji bi dobio većinu na Administrativnom odboru, nakon čega bismo takav prijedlog uputili prema Skupštini“, rekao je Škrelja listu Pobjeda.

Mjesto predsjednika DIK-a upražnjeno je od 7. oktobra prošle godine, kada je tadašnjem predsjedniku Budimiru Šaranoviću istekao četvorogodišnji mandat.

Administrativni odbor od tada raspisao tri konkursa za izbor predsjednika te instutucije i dva puta bezuspješno pokušao da imenuje njegovog nasljednika.

Na prvi konkurs javili su se Žarko Đurišić i Amer Šukurica, ali su članovi Administrativnog odbora većinom glasova odbili njihove kandidature, jer ijesu imali iskustva na poslovima iz nadležnosti DIK-a.

Na drugi konkurs prijavio se samo Amer Šukurica, ali je opet odbijen iz istog razloga.

Izvor: Mina

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor