Pljevaljska lokalna uprava će prema sadašnjim podacima na organizovanje zabava na otvorenom potrošiti u ovoj godini oko 120.000 eura. S obzirom na to da su opštinski dugovi narasli, vlast u ovom gradu na sjeveru Crne Gore nedomaćinski troši budžetska sredstva,kazao je za večernje novosti, Vladislav Bojović, predsjednik Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Pljevlja i funkcioner Demokratskog fronta.

Izdvajanje desetina hiljada eura opštinskog novca za obilježavanje bilo kog datuma i organizaciju koncerata je skandalozno i potpuno neprihvatljivo – kazao je Vladislav Bojović,

On napominje, da za godišnje aktivnosti, organizaciju skupova, izložbi i promocija, kulturne ustanove Biblioteka, Galerija i Muzej ne dobijaju više od po pet hiljada eura, dok se za samo jedan koncert na trgu izdvaja 22.000 i 30.000 evra.

Ovakvo rasipanje novca, koji pripada svim građanima Pljevalja, možemo podvesti pod besprizornu drskost i politički bezobrazluk predsjednika opštine Mirka Đačića, koji uobražava da može da vlada Pljevljima tako što će građanima ponuditi “hleba i igara” – kaže Bojović. Predsjednik opštine očigledno pokušava da se dokaže i dodvori svojim šefovima iz Podgorice. I to baš u momentu kada mu je čak nezavisni revizor, u izveštaju za prošlu godinu, ukazao da postoji opasnost od problema likvidnosti opštinskog budžeta, usled nagomilanih dugova.

Bojović postavlja pitanje, koliko se za te desetine hiljada eura novca svih građana, koje se bahato rasipaju na koncerte, moglo izgraditi dječjih igrališta ili igraonica zatvorenog tipa za zimu, kada djeca zbog drastične zagađenosti vazduha i magle ne mogu da izađu napolje.

Svjedoci smo, takođe da je kulturni život u Pljevljima voljom aktuelne lokalne vlasti praktično ugašen. Očigledno sve sa ciljem da se zaboravi tradicija ovog kraja, odnosno istorijski i kulturni identitet Pljevalja – dodaje Bojović.

Za novogodišnji koncert na otvorenom potrošeno je oko 30.000 eura, dok je nastup hrvatske grupe “Parni valjak” za Dan nezavisnosti koštao 22.000 eura. Tokom održavanja Međuopštinskih sportskih igara, ove godine u julu, za zabavu na otvorenom biće potrošeno čak 72.000 evra.

Izvor:Večernje novosti