Najskuplje ležaljke u Crnoj Gori definitivno su na Kraljevoj plaži i Miločeru, gdje zakup seta ležaljki sa suncobranom već nekoliko godina unazad košta 120 eura.

Za taj novac je, sa druge strane, moguće zakupiti odlično opremljen apartman u centru Budve s pogledom na more, i to na dvije noći, prenosi Investitor.

Dnevno iznajmljivanje ležaljki i sunborana na hotelskoj plaži Svetog Stefana, odnosno Kraljičinoj plaži, košta 100 eura, a za goste hotela je besplatna.

Na ostalim plažama budvanske rivijere zakup seta ležaljki i suncobrana je znatno jeftiniji, mada mnogima i dalje preskup. Tako, recimo, Na Mogrenu set za odmaranje košta 25 eura na dan, koliko i na Pržnu. Na obližnjoj popularnoj plaži Kamenovo to će vas koštati 20 eura.

Na plažama Jaza odmor pod suncobranom i ležaljci će vas koštati 10 eura, ali ako želite da budete blizu nekog od lokala, za istu uslugu moraćete izdvojiti i do 35 eura.

Slično ćete proći i na plažama na Luštici. Konkretno, na plaži Plavi Horizonti set ležaljki sa suncobranom košta 20 eura, dok na plaži Oblatno možete birati vrstu ležaljki i seta koji se kreže od 25 do 50 eura, dok je uživanje na krevet sa baldahinom 70 eura dnevno.

U drugim mjestima proći ćete znatno jeftinije. Na barskoj i ulcinjskoj rivijeri možete naći set i za pet do 10 eura.

Sve ove cijene bi trebalo da se spuste na nulu svakog dana od 17h, kako je odlučilo preduzeće za upravljanje morskim dobrom, ali se ta naredba – prema izjavama gostiju – slabo poštuje.

izvor: rtcg.me