Urađeno je puno i moramo biti zadovoljni. Prije svega na putnoj infrastrukturi, a 28 je započetih ili završenih projekata, rekao je odbornik DPS – a Jovan Grdinić

Sjednica Skupštine Opštine Mojkovac

MOJKOVAC – Iako je za juče održanu sjednicu Skupštine opštine Mojkovac bio predviđen obiman dnevni red od 16 tačaka, odbornici su najveći dio vremena posvetili izvještaju o radu predsjednika Opštine Ranka Mišnića.

-Iako je situacija sa pandemojom korona virusa bila teška, urađen je veliki posao na ostvarivanju prava građana, izvršavanju obaveza i unapređenju kvaliteta života na teritoriji cijele opštine. Uvažavali smo podjednako sve, a primarni cilj nam je bio da učinimo svaki kutak grada uređenim mjestom za kvalitetan život, a građane ponosnim i zadovoljnim zbog vidljivih promjena-kazao je predsjednik Mišnić.

On je dodao da se radilo na kreiranju povoljnog i atraktivnog poslovnog ambijenta za investiranje.

-Radilo se i na otkupu poljoprivrednih proizvoda, poboljšanju infrastrukture za bavljenje poljoprivredom, kao i unpređenju uslova za razvoj rurarlnog turizma, stanja vodotoka, uređenjem javnih površina, saradnje sa NVO, poboljšanja socijalne i dečje zaštite, razvoju sporta, obrazovanja i kulture, očuvanju i promociji kulturne baštine i održavanju finansijske stabilnosti lokalne uprave – podvukao je Mišnić.

Odbornik Demokratskog fronta Aco Mrdak kritikovao je velika ulaganje u pasarelu, od oko dva miliona eura, i naglasio „da se u razvoj grada ne ulaže ništa”.

-Grad svakodnevno napuštaju mladi, i sa sobom vode i roditelje. Da je bivša Vlada ulagala u Mojkovac i razvoj sjevera, ne bi Selma imala da kupuje torbice, našta bi se grijao i kako bi u mraku živio Blažo, od čega bi visoki funkcioneri koji potiču iz Mojkovca gradili vile i vikendice i vozili se u majbasima-kazao je Mrdak.

Odbornik Demokrata Ivan Stanić ukazao je na veliko iseljavanje i napuštanje seoskog područja, a njegov partijski drug Bojan Mišnić kazao je da u Mojkovcu prošle godine nije otvoreno nijedno radno mjesto.

-Put za Ski centar Žarski donio nam je velike nevolje u vidu klizišta i erozija, a najveći domet je to što je bivši premijer Duško Marković otvorio tartan šetalište na bivšem jalovištu-ukazao je odbornik Mišnić.

Marko Janketić, takođe odbornik Demokrata, naglasi je da je „na snazi višegodišnja pljačka Mojkovca, izražena politika raseljavanja, a nije otvoreno nijedno radno mjesto”.

-Mojkovac je jedna od najnerazvijenijih opština u Crnoj Gori-kazao je Janketić.

Jovan Grdinić iz DPS je pohvalio izvještaj o radu predsjednika Opštine, ističući da je 28 započetih ili završenih projekata.

– Urađeno je puno i moramo biti zadovoljni. Prije svega na putnoj infrastrukturi-kazao je Grdinić.

Odbornik Socijalističke narodone partije Veselin Jovanović pozvao je na dijalog i razgovor, predlažući da tokom naredne nedjelje svi sjednu za sto i razgovaraju o viziji razvoja grada.

M.N.


Mrdak: Virus mržnje opasniji od kovida
Na sjednici se govorili i o dešavanjima u Mojkovcu 22. marta, na dan obilježavanja NATO agresije, kada je organizovan vatromet i okupljanje. Odbornik DF-a Aco Mrdak kazao je “da je virus mržnje opasniji od kovida”.

-Umjesto da na dan agresije obilježi polaganjem cvijeća na spomen – obilježju stradalima, grupa političkih aktivista DPS organizovala je proslavu uz upotrebu pirotehničkih sredstava- rekao je Mrdak, anjegov partijski kolega Marinko Medojević kazao je “da je slavlje u Mojkovcu bila bruka i sramota za grad”.

Sa druge strani predsjednik Opštine Ranko Mišnić kazao je da nije ni znao za slavlje i da ga nije organizovao DPS, što je potvrdio i Dragomir Mrdak, inače predsjednik SO i lokalnog odbora DPS-a.

-Smatramo da je trebalo izabrati drugi dan, iako sam siguran da je na tom skupu slavljen plasman sportista na Olimpijskim igrama. Apsolutno nije tačno da iza ovoga stoji DPS-kazao je odbornik DPS– Dejan Pejović.

Izvor: Dan