Radi se o motokultivatorima sa prikolicama i radnim priključcima, motorne kosačice i traktorske plastilice i prskalice, freze, plugove, drljače i drugo.

Sto pedeset poljoprivrednika sa sjevera dobilo je danas mašine u okviru javnog poziva ministarstva za nabavku sitne poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Mašine je u Bijelom Polju isporučila firma Mikro S&E.

Vlasnik Mikro S&E Sead Hodžić je kazao da se radi o motokultivatorima sa prikolicama i radnim priključcima, motorne kosačice i traktorske plastilice i prskalice, freze, plugove, drljače i drugo.

“Zahvaljujem se Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede na korektnoj saradnji, kao i savjetodavnim službama za stočarsku i biljnu proizvodnju u Bijelom Polju koji pomažu poljoprivrednim proizvođačima kako bi na što lakši način aplicirali i ostvarili pravo na subvenciju”, kazao je on, dodajući da su uposleni u toj firmi kroz obuke i prezentacije pomogli proizvođačima u odabiru adekvatne

Ova mehanizacija potiče od renomiranih svjetskih proizvođača sa garantnim rokom od 24 mjeseca a korisnicima je, objašnjava Hodžić obezbijeđen server rezervnih dijelova i potrošnog materijala, koji se otklanja u roku 24 sata.

“Na svim mašinama je urađen prvi nulti servis, zamjena ulja, podmazivanje na mjestima gdje je to predviđeno, zategnuti stezni šrafovi, kao i kontrola vazdušnog hlađenja”, kazao je Hodžić.

Izvor:Vijesti