Vuksanović Stanković: Obnovićemo Ciglanu u Beranama

Socijaldemokratska partija (SDP) će, kada dođe na vlast uz podršku i građana Berana učiniti sve da se obnovi nekadašnji pogon „Ciglane“ i slične fabrike kako bismo zaposlili nove ljude i kako bi Crna Gora imala vlastitu proizvodnju, kazala je predsjednica te stranke Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je u okviru kampanje „Crna Gora u pokretu“ posjetila Berane i tom prilikom se upoznala sa privrednim potencijalima i obišla nekadašnje industrijske pogone, koji su, kako je saopšteno iz te partije, bili osnova za kvalitetan život građana Berana.

„Ciglana je uništena kroz propalu privatizaciju a pedesetak radnika su upućeni na biro rada. Za rušenje ciglane odgovorni su i ljudi koji su u Vladi Crne Gore i krajnje je vrijeme da se isprave učinjene greške. Da se odgovorni procesuiraju a i da se ponovo obnovi nova priča o ovom projektu čime bi bi smo zaposlili ljude i krenuli u oživljavanje beranske privrede“, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je ocijenila očiglednim da je beranska ciglana kao jedina u Crnoj Gori nekome smetala, a pokrivala je više od polovine tržišta u Crnoj Gori.

„Socijaldemokratska partija će da da prednost domaćoj proizvodnji i smanjiti uticaj uvozničkog lobija tamo gdje nije potreban, a u mnogim segmentinima, od industrijskih i poljoprivrednih do prerade drveta u Beranama nije potreban“, zaključila je predsjednica SDP-a.

U nastavku posjete Beranama, Vuksanović Stanković se upoznala sa radom većeg broja uspješnih privrednih kolektiva i poljoprivrednih gazdinstava.

„U razgovoru sa građanima je predstavila inicijative Socijaldemokratske partije koje su direktno vezane za poboljšanje kvaliteta njihovog života – od povećanja minimalne zarade, smanjenja doprinosa, manjih akciza i pdv-a, što bi obezbijedilo manju cijenu elekrične enegrije i goriva, preko slobodne nedjelje i prazničnih dana za naše zaposlene, do većih zarada za zdravstvene i prosvjetne radnike“, zaključuje se u saopštenju.

 

izvor: rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE