Vukovi na tronu u Pljevljima

Ekipa Wolves Admiral osvojila je prvo mjesto na 13. Noćnom turniru u basketu „Baci drogu u kos“ 3×3 Montenegro. Njima je nagradu u iznosu od 700 eura, pehar i poklon vaučer restorana ‘Taša“ urucio Predsjednik Opstine Pljevlja Igor Golubovic.

Ekipa Dangerous osvojila je ddrugo mjesto, a njima je nagradu u iznosu od 200 eura i pehar urucio Izvršni direktor EPCG-a g-din. Nikola Rovčanin.

Po opštim ocjenama ovo je bilo najuzubudljivije finale, dosadašnjeg 3×3 Montenegro tura. Ekipa Dangerous u sastavu: Aleksandar Bogojević, Vladan Đukanović, Marko Koljević i Bogdan Cebalović, važila je za favorita. Sa druge strane ekipa Wolves Admiral za koju su i do sada nastupali Milan Neradović, Eldin Huremović i Elvis Čekić, dobila je pojačanje u Nenadu Vukoviću i na taj način najavila borbu za sami vrh na svim 3×3 Montenegro turnirima, pokušala je da se osveti za poraz u polufinalu na turniru u Podgorici. Na kraju je u tome i uspjela.

Košem Milana Neradovića, preko ruke Koljevića, uz prekršaj za dva bacanja u poslednjoj sekundu „Vukovi“ su napravili preokret, sa 20:17, došli do 20:19, a mirna ruka Neradovića, za 21:22 podigla je publiku na noge. To se nije dopalo poraženom timu koji je nakon što im je uručena nagrada, nesportskim gestom pokazao da još uvijek ne mogu da prihvate da ima neko bolji od njih. Naime, na terenu su polomili reklamni ček, a lopta, koju je visoko fuddbalskim rečnikom „napenalio“ jedan igrača poraženog tima, za malo nije pogodila sa velike visine dijete u publici. Svaki drugi kometar bio bi suvišan. Inače finale je posmatralo oko tri hiljade gledalaca.

U super finalu za slobodna bacanja za dječake pobjedio je Arsenije Peruničić kome je nagradu uručio Dragan Papić, vlasnik Slavija komerca, a kod djevojčica najbolja je bila Elena Šljukić, kojoj je nagradu uručila Milica Marjanović iz kancelarije za borbu protiv bolesti zavisnosti pri Sekretarijatu za društvene djeltnosti. Njabolji „trojkaš“ bio je Janko Petrović, kome je nagradu uručio predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević.

Treba napomenuti da je turnir bio perfektno organizovan, a da je najbolja ekipa iz Pljevalja u muškoj konkurenciji bila Caffe bar Princip u sastavu: Jelovac, Janković, Marković,  Dragutinović. Oni su u polufinalu poraženi od pobjednika turnira.

Treba napomenuti da je prvog dana odigran ženski turnir, a da je pobjednik bila ekipa MM Market iz Pljevalja u sastavu: Elena i Ivona Šljukić i Sara Malidžan, u šutiranju trojki kod djevojčica najbolja je bila Darija Tomović iz Bijelog Polja, a u Challenge “ Put oko svijeta“ najbolji je bio Stefan Laković kome je pripala nagrada od 100 eura. Na muškom turniru učestvovalo je 12 ekipa.

Organizator turnira bila je komapanije 3×3 Montenegro, pokrovitelj Opština Pljevlja, generalni sponzori Rudnik uglja DOO Pljevlja i Elektroprivreda Crne Gore, sponzori DOO Taša, Slavija komerc i Prima Apoteka.

 

Izvor: pvportal.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor