Ovo će biti sezona u kojoj ćemo dati sve da ostvarimo cilj i plasiramo se u Prvu ligu, kaže Bećirović, predsjednik kluba

Da bjelopoljsko Jedinstvo kreće u misiju ulaska u Prvu Telekom ligu pokazuje dolazak provjerenog stručnjaka Vuka Bogavca. Ovaj Beranac, koji je trenersku karijeru gradio u Rudaru iz Pljevalja dogovorio se sa predsjednikom kluba Nerminom Bećirovićem. Njegov zadatak, sa pomoćnicima, provjerenim domaćim trenerima Seadom Babačom i Denisom Fetahovićem, i trenerom golmana Senadom Džafićem, biće da iduće godine, kad Jedinstvo slavi rijedak jubilej-vijek postojanja i rada, postane novi član elite. Jedinstvo, kao klub velike i svijetle tradicije, ali i Bijelo Polje, regionalni centar to zasigurno odavno zaslužuju.

– Ovo će biti sezona u kojoj ćemo dati sve da ostvarimo cilj i plasiramo se u Prvu litu. Očekujemo da to Bogavac uspije, i zato ćemo sve uraditi da stvorimo ekipu za respekt i budemo ove sezone u Drugoj ligi jedan od timova koji će napasti prvo mjesto, ili u najgorem slučaju igranje ,,baraža” – kazao je Bećirović.

Dodaje da je dogovoreno da pripreme počnu 5. jula, na gradskom stadionu.

– Još nije poznato sa kakvom ekipom ćemo nastupiti. Očekujem da zadržimo gro igrače koji su igrali u prošloj sezoni. Za sada smo vratili provjerenog našeg igrača Mirzu Idrizovća, koji je jednu sezonu proveo u Mornaru. Uz dogovor sa šefom Bogavcem, vidjećemo šta nam nedostaje od igrača.A na koje nećemo računati. Zato su nam naredni dani od velikog značaja.Samo da zdravlje sve posluži – dodaje Bećirović.

Ono što je optimistično jeste najava da će brzo biti urađen pomoćni teren, da je glavni teren na gradskom stadionu u besprekornom stanju i da je već počelo postavljanje reflektora.

Još jedna dobra vijest za bjelopoljske ljubitelje fudbala odnosi se na mlađe kategorije. Bećirović najavljuje da će imati sve kategorije u takmičarskom ciklusu. Blizu je kraja dogovor sa pojedinim školama fudbala da svi budu sastavni dio FK Jedinstvo.

 

Izvor: Dan