Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koga tužilaštvo tereti za krivično djelo protivzakoniti uticaj, te da je dio kriminalne grupe odbjeglog biznismena Duška Kneževića, uhapšen je danas oko 9.30 sati na podgoričkom aerodromu.

Nakon hapšenja Vujošević je sproveden u prostorije Specijalnog državnog tužilaštva i nakon višesatnog saslušavanja određeno mu je zadržavane do 72 sata.

Vujoševića je saslušala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević.

Njegov advokat Borivoje Borović, kazao je novinarima nakon saslušanja da je branjenik negirao krivicu, kao i da njegov klijent nije od Kneževića uzimao novac.

“Moj branjenik tereti se za dva krivična djela – protivzakoniti uticaj i pripadništvo kriiminalnoj organizaciji. Za prvo djelo je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina, a za drugo od jedne do osam godina. Snimak ne može da bude dokaz jer ne dokazuje ništa, moj klijent nije uzeo novac”, rekao je Borović.

Kako je potvrdio jedan od njegovih branilaca poznati beogradski advokat Borivoje Borović, Vujošević će danas saopštiti sve što zna u vezi sa ovim krivičnim djelom.

On je kazao da je Vujošević bio na liječenju, ali da će se dobrovoljno odazvati na poziv Tužilaštva.

Borovića je Vujošević angažovao da ga zastupa u istrazi koju je protiv njega pokrenulo SDT zbog sumnje da je postao član kriminalne organizacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

Vujošević je napustio Crnu Goru u petak, preko Graničnog prelaza Dračenovac. Osim Borovića, Vujoševića će zastupati i podgorički advokat Lazar Aković, kojeg je angažovala porodica osumnjičenog.

SDT sumnjiči Vujoševića da je dio kriminalne grupe koju je formirao Knežević.  Tužilaštvo je to saopštilo nakon što je Knežević objavio snimak razgovora u kome navodno Vujošević tvrdi da je novac koji mu je on dao predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću. Stanković je u zamjenu trebalo da pusti Kneževićevog kuma Dejana Sekulića, koji je u pritvoru od avgusta, na slobodu.

 

 

izvor: Cdm