Vujanović Stankoviću:Ne pritvarati Medojevića

0
260

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je pismo vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, sugerišući da donese uputstvo kojim će Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Nebojša Medojević može braniti sa slobode.

       Foto:RTCG

Služba za odnose sa javnošću Predsjednika Crne Gore je saopštila da je jutros u telefonskom razgovoru Vujanović dobio uvjeravanja Medojevića da će poštovati pozive tužioca i suda i da ničim neće izbjegavati ili ometati vođenje krivičnog postupka.

“Imajući u vidu da se radi o poslaniku, da mu je Skupština skinula imunitet i da postoji mogućnost da se njegovo prisustvo obezbijedi bez pritvora, Predsjednik Crne Gore je uputio pismo Stankoviću sugerišući da donese uputstvo kojim će Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se Medojević može braniti sa slobode”, navodi se u saopštenju kabineta Vujanovića.

Poslanici Demokratskog fronta borave u parlamentu kako bi se spriječili hapšenje Medojevića, kome su poslanici vladajuće koalicije u četvrtak skinuli imunitet pošto ga Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za pranje novca.

Oni su ranije pozvali Stankovića da što prije donese obavezujuće upustvo kako bi se spriječilo hapšenje Medojevića.