Vučinić vrijeđao Škrelju i htio da se fizički obračuna(Video)

Zbog uvredljivih riječi koje je poslanik DF-a Janko Vučinić uputio predsjedniku Administrativnog odbora Ljuiđu Škrelji, prekinuta je sjednica to skupštinskog tijela, na kojom se razmatra zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv četiri poslanika Demokratskog fronta (DF)

Naime, Vučinić je tokom rasprave uputio Škrelji niz pogrdnih riječi, nazivajući ga “živinom i fukarom”. Vučinić je Škrelji opsovao i majku.

Nakon toga Škrelja je zatražio da Vučinić napusti sjednicu.

Inače, sjednici Administrativnog odbora prisustvuju poslanici Demokratskog fronta (DF). Odbor razmatra zahtjev koji se odnosi na poslanike Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Marinu Jočić i Branka Radulovića.

Predsjednik Administrativnog odbora, Ljuiđ Škrelja, rekao je da se osnovano sumnja da su poslanici DF-a izvršili “krivično djelo nasilničko ponašanje”.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, rekao je da je u pitanju politički montirani proces, te da se nastavlja teror nad tim političkim savezom. On je saopštio da na sjednicu odbora nijesu došli da bi rušili bojkot parlamenta, već iz samoodbrane.“Pritjerani smo uz zid akcijom tajnih službi, tužilaštva, dakle svih onih službi kojima koordinira Milo Đukanović”, rekao je Mandić.

On je najavio da će doći na plenarnu sjednicu parlament, da bi javnost i potpredsjednik SAD-a, Majk Pens, vidjeli koliko je parlament ponižen. Kolegama iz vladajuće većine Mandić je poručio da će im se DF snažno suprotstaviti i da im neće dozvoliti da ih ponize. On je od Škrelje zatražio da prekine sjednicu i da pozove nekog iz Tužilaštva, ili VDT-a Ivicu Stankovića, što je Škrelja odbio uz obrazloženje da to nije neophodno.

Predsjednik PzP-a, Nebojša Medojević, saopštio je da danas na odboru brane ustavni poredak i državu Crnu Goru. “Parlament je snažan ako je sposoban da se odupre drugim granama vlasti. Kolege koje glasaju za hapšenje svojih kolega trebalo bi da se zabrinu šta njih može snaći kad ne budu na vlasti”, poručio je Medojević. On je rekao da je pogrešno razmišljanje da je “neki specijalni saradnik vojne službe iznad parlamenta”, i poručio da se danas skida imunitet cijeloj Crnoj Gori.

“DF nastavlja borbu”, rekao je Medojević i istakao da na ovaj “brane slobodu, čast i ugled parlamenta”.

Škrelja je, sa druge strane, demantovao navode Medojevića da je Đukanović dao instrukcije poslanicima DPS-a u vezi s današnjom sjednicom odbora. Škrelja je rekao da je dolazak lidera DPS-a u poslanički klub bio u sklopu redovnih političkih aktivnosti. Poslanica DF-a, Branka Bošnjak, pitala je zašto sličan postupak nije vođen kad je bivši premijer Đukanović nazvao bitangom poslanika Dritana Abazovića.

“Vi hoćete nas da uhapsite, da nas ućutkate. Neće vam to tako lako proći. Mislim da su poslanici opozicije više čuvali dignitet Skupštine Crne Gore, nego vi. Vi samo dižete ruku, zato ste tu”, kazala je Bošnjak.

Janko Vučinić (DF) optužio je kolege iz DPS-a da su dobili zadatak od Đukanovića da poslanicima DF-a ukinu imunitet, koji je obesmišljen takvim ponašanjem. Vučinić je skupštinskoj većini predložio da usvoje zakon o zaštiti poslanika DPS-a i, kako je rekao, njihovih satelita. Predložio je da 

U skupštinskom holu danas pojačano prisustvo obezbjeđenja. Oni se, prema ranijim navodima medija, sumnjiče za nasilničko ponašanje u holu Skupštine Crne Gore u februaru.

Ukidanje imuniteta se traži zbog incidenata u holu Skupštine koji su se desili 15. februara, nakon što je parlament ukinuo imunitet Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Izvor i Foto: RTCG

Video: Vijesti online,CdM portal

You may also like...