SASTAO SE SA POMPEOM

Vučić: Srbija ima podršku SAD da se ukinu takse

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras poslije razgovora s državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom u Njujorku da Beograd nesumnjivo ima podršku Vašingtona zahtjevu da Priština ukine takse na srpsku robu.

“Zamolio sam američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koje su nam nametnute prije godinu dana. Nema sumnje da po tom pitanju imamo američku podršku jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine”, napisao je Vučić na Instagramu, uz slike na kojima se rukuje s Pompeom.

Vučić je naveo i da je sa Pompeom “dugo razgovarao o svemu” i da je šef američke diplomatije “želio da čuje šta Srbija misli prije svega o rješavanju kosovskog problema”.

“Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije”, dodao je Vučić.

Pompeo je poslije sastanka napisao na Tviteru da će normalizacija odnosa s Kosovom ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice.

On je naveo i da je s Vučićem imao “produktivan ručak” na kojem su razgovarali “o dijalogu Kosova i Srbije” i pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

“Produktivan ručak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o dijalogu Kosova i Srbije i pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Normalizacija odnosa s Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice”, naveo je šef američke diplomatije, uz sliku na kojoj se rukuje s Vučićem.

Vučić i Pompeo su razgovarali na marginama sjednice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Bliskom istoku.

Izvor: Beta