AS ORLANDA SREĆAN JER ĆE IGRATI NA PRVENSTVU SVIJETA

Vučević: Želim da igram za reprezentaciju, Mundobasket je ostvarenje sna

Čekali smo ga i dočekali. Nikola Vučević je raspoložen stigao na pripreme reprezentacije Crne Gore, obratio se medijima, ali i pozdravio do najvjerovatnije 7. avgusta kada, po slovu ugovora koji igrači iz NBA lige imaju sa FIBA, može da se pridruži saigračima. Dovoljno vremena da spreman dočeka najveću košarkašku smotru…

“Sjajna stvar za našu koašrku je što ćemo igrati prvi put na Svjetskom prvenstvu. Nakon Olimpijskih igara to je najveće takmičenje. Ne treba neke specifične ciljeve postavljati, već se posvetiti pripremama. Da pođemo tamo zdravi i kompletni i da pokušamo da napravimo što bolji rezultat”, poručio je as Orlanda.

Kako komentarišeš činjenicu da sve veći broj igrača otkazuje nastup na Mundobasketu, posebno Amerikanaca?

“Amerikanci se fokusiraju na NBA, njima su Olimpijske igre vrhunac što se tiče reprezentacije, a Svjetsko prvenstvo kako kad. Imaju veliki broj sjajnih igrača i naravno da će biti među favoritima. Za mene je sam nastup na Svjetskom prvenstvu i činjenica da će najbolje što košarka nudi biti tamo, bio motiv da se pojavim. Želim da igram za reprezentaciju, želim da se nadmećem sa najboljima i nastup u Kini biće ostvarenje jednog od mojih snova”.

Da li Orlando vršio pritisak na tebe da ne igraš?

“Ne. Pitali su me da li želim da igram, shvataju da je to želja većine igrača. Dugo sam tamo, imaju povjerenje u mene i nikakvih problema nisam imao”, ističe Vučević, kojeg i u Kini čekaju dueli sa Janisom Adetokumbom, jednim od najdominantnijih igrača NBA lige.

“Teško je igrati protiv njega, pametan je, fizički nevjerovatan. Jedan igrač ga ne može čuvati, treba nam timska odbrana, trud svih, da ga pokušamo limitirati. Sigurno je da je jedan od najboljih igrača na Mundobasketu, a Grčka svakako ima sjajan, iskusan tim”, zaključak je našeg centra.

Izvor: Dnevne novine