Pripadnik Vojske Crne Gore u misiji “Resolute Support” u Avganistanu desetar Marko Đukić donirao je hiljadu eura samohranom ocu troje djece iz Danilovgrada Goranu Pavićeviću.

“Gest desetara Đukića pokrenuo je cijelu humanitarnu akciju u kojoj će Opština Danilovgrad pomoći porodici Pavićević u rješavanju, prije svega, stambenog pitanja, a potom i u rješavanju izvora stalnih prihoda, koji bi omogućio miran i spokojan život porodici Pavićević”, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Budući da jer Đukić u Avganistanum njegova supruga i djeca susrela su se danas u kancelariji predsjednice Opštine Danilovgrad Zorice Kovačević sa porodicom Pavićević.

“Predsjednica Kovačević iskazala je zahvalnost za gest vojnika Đukića, koji živi u Danilovgradu, i kome nije prvi put da pomaže onima kojima je pomoć neophodna.  Ona je kazala da je ponosna na saradnju sa kasarnom `’Milovan Šaranović` i Vojskom Crne Gore koja je uvijek spremno pomagala lokanom stanovništvu”, saopšteno je iz Ministarstva.

U ime Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore susretu porodica prisustvovao je i potpukovnik Enes Murić, komandant kasarne ”Milovan Šaranović”.

On je istakao da su pripanici Vojske Crne Gore uvijek pomagali najugroženijima.

izvor: rtcg.me