Povodom obilježavanja 22. aprila, Dana planete Zemlje, pripadnici Vojske Crne Gore zasadili su danas u Bijelom Polju i Mojkovcu po 29 stabala breze

“Na taj način Vojska Crna Gore želi da pruži doprinos obilježavanju ovog dana i pošalje poruku o značaju očuvanja i zaštite životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Potporučnik Bojan Jovanović je naglasio da je Vojska Crne Gore, u sklopu svojih misija, ima obavezu da u različitim situacijama asistira civilnim institucijama, a da je očuvanje životne sredine jedna od najznačajnijih misija, te da nam je izuzetno važno podići svijest građana u tom domenu. “Broj stabala simbolizuje broj zemalja članica NATO-a nakon učlanjenja Crne Gore u Alijansu. Breza je drvo koje inače simbolizuje mir“, istakao je potporučnik Jovanović.

Predsjednik SO Mojkovac Slavenko Blažević je izrazio zahvalnost Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore što su odbarali opštine na sjeveru za ovakav oblik saradnje. “Jako je značajno da o ovom pitanju podignemo svijest građana i opština Mojkovac će se na ovakav, kao i na razne druge načine, truditi da u narednom periodu unaprijedi kvalitet života njenih građana“, zaključio je Blažević.Predsjednik SO Bijelo Polje Džemal Jušković je naglasio da tradicija učešća Vojske Crne Gore u raznim misijama traje duže od stotinu godina, a da je ovakva misija jedna od najznačajnijih za njene građane.

“Danas naša Vojska zajedno sa nama promoviše zaštitu i unaprjeđenje čovjekove okoline, jer zdrava okolina je sve što nam daje i stvara zdrave ljude, a to je najveće bogatstvo svakog društva“, poručio je Jušković.

U Mojkovcu su stabla zasađena u ulici Vojislava Šćepanovića, dok je u Bijelom Polju opredijeljena lokacija u naselju Nikoljac

rtcg.me