Vodovod imaju osam godina, ali vode nemaju

Problemima mještana sela Gubavač u Bijelom Polju kad je u pitanju vodosnadbijevanje nikad kraja.

     Gubavač

Taman kad su se, kako kažu, pomirili sa sudbinom da nemaju ispravnu vodu za piće sa vodovoda koji je prije osam godina svečano otvorio tadašnji ministar poljoprivrede Petar Ivanović, i dobijali samo tehničku vodu, naišli su novi problemi.

Kako ističe Rasim Alihodzić, koji je na čelu odbora za izgradnju vodovoda, sa ovim činom dara je prevršila mjeru.

-Kada smo kao radna grupa zadužena da vodi računa o vodi, odnosno da pokušamo da u razgovoru sa lokalnom upravom i preduzećem Vodovod „Bistrica“ konačno razriješimo ovaj problem, prilikom obilaska bazena vidjeli smo da su se dogodile nevjerovatne stvari. Naime, zasad nepoznato lice ili više njih oskrnavili su vrata na kaptažama i ulaza na glavni bazen u susjednom selu Bijedići i pokušali da uđu u objekte i da sruše postrojenja – kaže Alihodzić i ističe da je o svemu obaviješten i Centar bezbjednosti i da je obavljen uviđaj.

Alihodzić dodaje da vodoizvorište nema stražare koji bi čuvali kaptaže i glavni bazen.

– To je takođe veliki problem, s obzirom da zbog nesuglasica kome vodovod dati na upotrebu, ispaštamo mi mještani, jer se uvijek može desiti neka nepogoda kao ova kada je skoro sve devastirano. Mogao je neko napravi još gore i ubaci nešto u bazen. Od toga strepimo, iako ovu vodu ne koristimo za piće, već samo kao tehničku. Ipak njom se napaja stoka, a nama služi za sve ostale potrebe. Konačno vrijeme je da se nešto uradi i da preduzeće Vodovod preuzme brigu o ovom našem vodovodnom sistemu i postavi ako treba čuvare, koji će o svemu voditi računa- smatra Alihodzić.

On dodaje da su Turska agencija za razvoj „Tika“, Opština Bijelo Polje i Ministarstvo poljoprivrede uložili sredstva za izgradnju bazena za vodu, a mještani Gubavča i danas se za nju snalaze kako znaju i umiju.

– Neko ima prirodne izvore, a neki vodu za piće moraju da kupuju. Molimo predsjednika Opštine Petra Smolovića, da iznađe sredstva i obezbijedi čuvare vodoizvorišta -poručuje Alihodzić, u ime Odbora za izgradnju vodovoda Gubavač – Voljavac.

Iz Centra bezbjednosti Bijelo Polje kazali su da su izuzeli sve tragove i obavili uviđaj, i da rade na pronalasku onoga, ili onih koji su oštetili dio vodovodnog sistema u Bijedićima.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE