Vodovod Bistrica nam ugrožava i zdravlje i živote porodica

Portalu sjevercg su se sinoć obratili gradjani iz ulice Muha Dizdarevića u Bijelom Polju, jer je preduzeće Vodovod ,,Bistrica“ kako navode, sinoć u 22h ponovo ispustio nepoznatu materiju u rijeku Lim, zbog čega se čitavim naseljom proširio nesnošljiv smrad.

    Foto portal sjevercg, privatna arhiva – Kako je Lim izgledao prije tri dana ispred        preduzeća Vodovod ,,Bistrica“

Jedna od gradjanki Mirha Hadrović čija porodica živi do ovog preduzeća, za portal sjevercg je kazala, da im Vodovod,,Bistrica“ ugrožava i zdravlje i živote njihovih porodica, da su i prije tri dana u sred bijela dana isto ispustili u Lim iz svojih cisterni i da se ovo godinama dešava, ali da niko neće da reaguje.

Ona navodi, da su sinoć svi počeli da negoduju i da su  nakon toga radnici tog preduzeća zaustavili isipanje u rijeku Lim i napustili preduzeće.

Takodje, navodi da su obavijestili i NVO,,Euromost“ i najavili ubuduće radikalnije mjere ako se nešto ne preduzme.

Iz NVO,,Euromost“ su potvrdili da se desio ovaj slučaj, da su odmah nakon prijave ovoj organizaciji  obavijestili inspektora za vode i podnijeli prijavu protiv Vodovoda,,Bistrice“, zbog ugrožavanja i zdravlja gradjana i ugrožavanja rijeke Lim, koji je već od jutros na licu mjesta i koji će ih obavijestiti o svom inspekcijskom nadzoru.

Kako navode iz ove organizacije, za ovo što se radi mora da reaguje i tužilaštvo i pitaju da li su oni svjesni da su ljetna vremena i da se i djeca kupaju u Lim i da li su svjesni koliko ljudi ugrožavaju, ali su ostavili da inspektor za vode završi inspekcijski nadzor, jer on ima i nadležnost u slučaju da utvrdi da se desio cijeli slučaj da odmah podnese i krivičnu prijavu protiv odgovornih lica, tako da će sačekati zapisnik inspekcijskog nadzora.

Portal sjevercg su gradjani obavijestili da je sinoć cijelom dogadjaju prisustvovao i potpredsjednik opštine Bijelo Polje Nermin Bećirović, koji je bio u posjeti svom prijatelju i koji je potvrdio za naš portal da se cio slučaj desio, da je i on ostao zaprepašćen jer nikada do sada nije osjetio takav smrad i da će o svemu obavijestiti i predsjednika opštine Bijelo Polje, Petra Smolovića.

Portal sjevercg se oko cijelog slučaja obratio i preduzeću Vodovod,,Bistrica“

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE