U Visokoj medicinskoj školi u Beranama zabrinuti su zbog odluke Univerziteta Crne Gore da ta ustanova ne prima nove studente za narednu školsku godinu.

     Iako je Vlada donijela odluku da Visoka medicinska škola ostane u Beranama, Senat Univerziteta Crne Gore predložio je da ta ustanova ne prima nove studente za narednu školsku godinu.

Vlada je reagovala saopštenjem u kojem se navodi da Univerzitet nije nadležan da preispituje njene odluke, već da je dužan da ih sprovodi, te da za narednu studijsku godinu upiše isti broj studenata kao i prethodne.

U Visokom medicinskoj školi zabrinuti su zbog odluke Univeziteta.

Predstavnica studenata Visoke medicinske škole Jovana Čukić kazala je za TVCG da su zabrinuti zbog odluke UCG, smatrajući da je ipak važnija odluka Vlade Crne Gore.

“Nadamo se da će upis biti odobren i da će studenti moći da pohađaju školu u Beranama, jer mladi ljudi nemaju uslova da idu van grada da studiraju”, kazala je Čukić.

Sekretarka VMŠ, Lidija Knežević Šekularac, rekla nam je da se od juče najmanje 50 roditelja interesovalo nakon odluke Univerziteta.

“Garantujem ovog momenta da će se 80 kandidata upisati. Smatram da je Vlada najveći organ u državi, i da se mora da se ispoštuje, mi ćemo postupati po odluci vlade”, rekla je Knežević Šekularac.

Izvor:RTCG