Vlada Crne Gore zadužila je Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) da sa privatnim apotekama, već u ovom kvartalu, ugovori izdavanje ljekova na recept

0
212

Vlada Crne Gore zadužila je Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) da sa privatnim apotekama, već u ovom kvartalu, ugovori izdavanje ljekova na recept.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović za RTTCG je saopštio da je Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici, usvojila Informaciju u vezi s pokretanjem postupka uključivanja privatnih apoteka i zaključivanja ugovora sa Fondom za zdrastveno osiguranje Crne Gore.

“Ovim porstupkom izbjeći ćemo dugotrajne procedure nabavke ljekova, i potencijalno mogućnosti nestašice kao što se to ranije dešavalo”, rekao je Hrapović.

Govoreći o prednostima ovakve odluke, Hrapović je naveo stabilno snabdijevanje ljekovima, bolja dostupnost ljekova koji se izdaju na recept, ali i bolja konkurentnost.

“Građani će sa receptom moći podići lijek, osim u 53 državne, u svim privatnim apotekama koje potpišu ugovor sa Fondom”, rekao je Hrapović, uz napomenu da neće biti probijen budžet za ovu godinu

 

 

Ostavi komentar

Molimo vas da unesete Vaš komentar
Molimo Vas da unesete Vaše Ime ovdje