„Vjerujem da će se opozicija vratiti u odbor“

SEKULIĆ

„Vjerujem da će se opozicija vratiti u odbor“

Nastavićemo da radimo u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Vjerujemo u povratak kolega iz opozicije, jer blokiranje procesa nije dobra poruka ni domaćoj, ni međunarodnoj javnosti, kazao je Predrag Sekulić, član Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva iz DPS-a.

Vjerujemo da će nam se opozicija priključiti u narednom periodu: Sekulić (Foto: rtcg.me)

Član Odbora iz opozicije Neđeljko Rudović dan ranije za Pobjedu je kazao da „dok se ne definiše politički, pravosudni i svaki drugi neophodni odgovor na aferu ‘koverta’, koja je opravdano ustalasala javnost, nije realno da Odbor za reformu izbornog zakonodavstva počne da radi“.

Sekulić navodi da se na izbornim zakonima radi bez obzira na to što “kolege iz opozicije nijesu prisutne”.

“Predstavnici EU ohrabruju nas da nastavimo zajednički rad. Vjerujemo da će nam se opozicija priključiti u narednom periodu. Smjernice OEBS-a i Savjeta Evrope su jasne, a imamo i prve analize koje dolaze od institucija, predstavnika naučne javnosti, NVO sektora… Naravno, nastavićemo da radimo i vjerujemo u povratak kolega iz opozicije, ali bez njih nećemo usvajati izborne zakone”, rekao je Sekulić.

Član Odbora iz SD-a Boris Mugoša kazao je za Pobjedu da je aktivan rad u radnim grupama Odbora odraz političke zrelosti i odgovornosti prema očekivanju građana.

“To očekivanje usmjereno je u pravcu neophodnosti zajedničkog rada svih relevantnih segmenata društva na daljem unapređenju izbornog ambijenta sa ciljem povećanja povjerenja građana u izborni proces “, rekao je Mugoša.

On je istakao da se “vrlo ozbiljno i odgovorno radi u ovoj radnoj grupi”.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor