(Video)Premijer Marković nenajavljeno na još četiri gradilišta u Mk i BP: Oštro upozorenje zbog kašnenja u pojedinim projektima na Sjeveru

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas nenadano više gradilišta u Sjevernom regionu i tom prilikom je izrazio zadovoljstvo projektima koji se razvijaju u skladu sa planom, ali je izrekao ozbiljna upozorenja u vezi sa projektima na kojima je ustanovio kašnjenja i probleme.
„Ovdje smo na trasi prve i druge dionice puta u Bistrici u vezi sa projektom Đalovića Pećine. Ovdje radove izvodi Strabag sa svojim podizvođačima. Imao sam priliku da se uvjerim da radovi dobro idu i da je čitav projekat Đalovića pećine sadržajan i dobro obuhvaćen, i kako sada stvari stoje, iz ove perspektive, vjerujem da ćemo u roku završiti sve započete aktivnosti“ – rekao je premijer Duško Marković u Bistrici na gradilištu novog puta ka Đalovića pećini. Dodao je da posebno važnim smatra to što se već sada radi na saobraćajnici od Jadranske magistrale do Bistrice tako da će cijela dionica biti kvalitetna.

 

„Sa punim zadovoljstvom dijelim utisak o onome što sam zatekao na licu mjesta“ – rekao je Premijer u Bistrici.
Govoreći o radovima sa mojkovačke strane Bjelasice, predsjednik Vlade je rekao da je obišao radove na putu ka Katunu Žarski i da je onim što je vidio nezadovoljan.
„Radovi tamo ne idu zadovoljavajućom dinamikom. Postoje ozbiljni problemi koji su izgleda uzrokovani u samim fazama pripreme projekta – u fazama projektovanja, revizije i nadzora“ – rekao je premijer dodajući da će se ovim stanjem posebno pozabaviti.
Što se tiče radova na putu na bjelopoljskoj strani Bjelasice, na putu ka Cmiljači, premiijer Duško Marković je izrazio zadovoljstvo viđenim rekavši da su raspisani tenderi i da su odabrani dobavljači i ugovoreni poslovi za cio projekat – i da na tom projektu dinamika zadovoljava.
    „Nijesam zadovoljan, ovdje ćemo morati da uradimo mnogo više nego što je urađeno do sada. Imaćemo razgovore preko nadležnog ministarstva i direkcije sa izvođačem i sa odgovornim ljudima u direkciji. Moramo odgovoriti obavezi koju smo preuzeli da građane i đake sa ovog prostora ne dovodimo u neprijatnu situaciju“ – rekao je premijer Duško Marković.
Premijer je rekao da će nastaviti da prati dinamiku ovih projekata važnih za Sjeverni region.
„Nećemo odustati od naše namjere da se državni novac troši na kvalitetan i odgovoran način, i da se promjene vide na terenu“ – rekao je premijer Duško Marković.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor