(Video)Međunarodni dan starijih osoba obilježen u Domu starih Bijelo Polje

Povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starijih osoba u Bijelom Polju su organizovane brojne prigodne svečanosti. Osim aktivnosti Lokalne uprave ovaj praznik je proslavljen i u Domu starih u Bijelom Polju.

  Organizaciju ovog događaja je značajno unaprijedio Klub mladih Euromost iz Bijelog Polja, koji je sa svojim članovima i korisnicima Doma starih Bijelo Polje organizovao druženje kroz muziku, igru i pjesmu, ostavljajući stanarima ovaj dan u nezaboravnom sjećanju.

Članovi Udruženja slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac, su takođe, sa svojim članovima prisustvovali ovom događaju.

Marijana Smolović pomoćnik direktora Doma starih Bijelo Polje se zahvalila mladim iz Kluba Euromost i udruženju slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac, što su organizovanjem programa za korisnike Doma, uljepšali ovaj dan svim korisnicima.

Međunarodni dan starijih osoba za njihove korisnike jako važan a Dom starih tradicionalno obilježava ovaj praznik i trudi se, kako je propisano rezoluciom Ujedinjenih nacija da osigura životnu sredinu i ovu ustanovu prilagodi potrebama i sposobnostima korisnika trećeg doba. Naša ustanova svojim postojanjem i predanim radom cijelog kolektiva, uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i Opštine Bijelo Polje, trudi se da našim korisnicima obezbijedi toplinu i porodično okruženje, istakla je Smolovićka.

Saida Čikić sekretarka za Sekretarijata lokalnu samoupravu Opštine Bijelo Polje, je u ime Opštine Bijelo Polje čestitala Međunarodni dan starijih osoba i prenijela čestitke predsjednika Opštine Petra Smolovića. Ona je kazala da je Opština Bijelo Polje u proteklom periodu pružala  podršku  razvoju ove ustanove koja čitavom gradu služi za ponos.

Imajući u vidu činjenicu da briga o starijima, nije samo briga porodice, već cijelog  društva i šire zajednice, naša Opština pruža pomoć i za ona lica koja nijesu korisnici Doma, kroz Servis gerontodomaćica, ali i kroz razne druge aktivnosti koje realizujemo i sa Vašim domom, ali i sa Crvenim krstom Bijelo Polj, kazala je Čikićka.

     Mirsad Dlakić sekretar Udruženja slijepih i slabovidih lica za Bijelo Polje i Mojkovac je kazao da im je drago što su opet zajedno sa korisnicima Doma za stare i da je ovo prilika da se druže i da se dobro zabave.

Mi nemamo često priliku da se na ovakav i drugi način družimo, ali ćemo ubuduće naći vremena za ovakve susret, kazao je Dlakić.

Adelisa Zeković član Kluba mladih Euromost kazala je da ovo nije prvi put da mladi iz njihovog Kluba u Domu starih organizuju druženje sa njihovim korisnicima i naglasila, da su sve njene kolege omladinci srećni kada su sa njima.

Takođe, nam je drago što su sa nama zajedno obilježili i članovi Udruženja slijepih za Bijelo  Polje i Mojkovac. Zekovićka je poručila da će mladi uvijek biti uz njih, zahvalila se menadžmentu i zaposlenim u Domu starih koji ih uvijek lijepo dočekaju, kao i na svim zajedničkim aktivnostima i pomoći koju pružaju mladima.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor