Kako su pripadnici beogradske policije i SBPOK za 72 sata rasvijetlili otmicu i uhapsili osumnjičene, koji su planirali da traže otkup od 150.000 eura

Za manje od 72 sata pripadnici beogradske policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) rasvijetlili su otmicu Beranca Filipa Golubovića (25) i uhapsili trojicu kidnapera.

Lisice su, u utorak uveče u Novom Sadu, stavljene Milošu Goluboviću (44), dok su istovremeno, u naselju Borča, nadomak, Beograda, privedeni Aleksandar Jovanović (31) i Filip Cvetanović (30), koji su zatečeni u kući sa žrtvom.

Trojica osumnjičenih se terete da su 21. avgusta ove godine u večernjim satima namamili mladog Beranca, na silu ga ugurali u automobil i odvezli u jedan stan u Borči. Tu su ga tri dana mučili i zlostavljali. Od njegove rodbine i prijatelja planirali su da traže otkup od 150.000 eura.

Spasila ga je policija.

„Sumnjamo da se ova trojka prethodno dočepala Filipovog druga, od koga su uz prijetnju silom tražili da ga pozove na telefon i da mu kaže da dođe do jednog lokala u Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu“, navodi sagovornik blizak istrazi.

“Ovaj je prvo odbijao, a onda ga je pozvao. Mladi Beranac je jedva došao, ali nije znao ni šta ga je snašlo, a već je završio u automobilu i prebačen je u štek-stan.

Ubrzo posle kidnapovanja, policiju je pozvao Filipov drug i prijavio otmicu. Ime otetog Beranca je vrlo dobro bilo poznato policiji, a pojavljivalo se i u medijima. Posumnjalo se da li je reč o klasičnoj otmici uz otkup ili o planiranom ubistvu.

Filip je ubrzo lociran i krenulo se u njegovo oslobađanje“, iznosi detalje sagovornik i nastavlja:

“Na njemu su bili vidljivi tragovi zlostavljanja, a pored njega su zatečeni Cvetanović i Jovanović. Čovjek za koga se sumnja da je sve to osmislio, „pao“ je u Novom Sadu. Navodno, postoji neki dug od 100.000 eura koju Miloš potražuje od porodice Golubović, pa je htio uz pomoć Filipa da dođe do tih para, ali i plus još 50.000 eura. Ta priča se sada provjerava“.

Inače, Filip Golubović je uhapšen u Beogradu prošle godine kada je kod njega pronađen pištolj i oko 30 grama kokaina.

Uloga Golubovića u ovoj otmici, ali i njegova saznanja o zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića jedno vrijeme bila su predmet istrage i interesovanja inspektora Božidara Stolića iz SBPOK, koji je kasnije uhapšen upravo zbog saradnje sa njim. Sumnjalo se da je službenik MUP za novac odavao informacije mladom Goluboviću, koji ih je potom prosljeđivao „kavčanima“. Ovakve sumnje, međutim, nisu dokazane i Stolić se nedavno našao na slobodi.

„Stolić je, inače, istraživao nestanke, za koje se sumnjičila Belivukova i Miljkovićeva kriminalna ekipa, a jedan od tih je bio i Mihajlovićev. Navodno, Filip mu je davao informacije o tim slučajevima, posebno o nestanku ovog mladića iz Resnika“, ističe izvor ovog beogradskog lista.

Interesantno je i da je Stolić bio u grupi inspektora koja je uhapsila Marka Miljkovića, jednog od vođa ove kriminalne grupe, 4. februara, ali i da je učestvovao u pretresu prostorija ove ekipe ne samo u Beogradu, već i u Pančevu.

Izvor: beraneonline.me