Nakon održanih predavanja u Rožaje i Plav, NVO,,Euromost” je kroz projekat ,,Mladi sa sjevera zajedno protiv narkomanije”, organizovao predavanje u Andrijevici u Etno selu,,Štavna”.

Na predevanju je prisustvovalo 30. mladih, a predavanje je realizovao Radovan Đeković iz Andrijevice, koji je govorio o značaju prevencije narkomanije kod mladih, ujedno je izrazio zadovoljstvvo što se ovakva predavanja održavaju u prirodnom okruženju i mjestima kao što je Etno selo,,Štavna”.

U toku predavanja predavači su insistirali na aktivnom učešću mladih ,da postavljaju pitanju,iznose svoje mišljenje o narkomaniji,daju primjedbe i sugestije.

Svi učesnici predavanja su posebno govorili, kako bi oni uticali na njihove vršnjake i mlade, da kroz prevenciju, sportska druženja, razne radionice i predavanja, osnaže ih i učine otpornim na opasnost od narkomanije. Učesnici predavanja su se nakon predavanja zajedno družili, razvlli želju za druženje, unaprijeditli i povjerenje medju njima s obzirom da dolaze iz različitih sredina, kazao je Đaković.

Andjela Vukić koja pohadja osmi razred u Osnnovnoj školi Bajo Jojić iz Andrijevice, je izrazila zadovoljstvo što je prisustvovala predavanju.

Vukić je kazala da je predavanje na temu prevencija narkomanije kod mladih bila veoma poučna i govorili su o problemima sa kojim se susreću u njihovim godinama, voljela bi da ima više ovakvih radionica i veoma joj se svidjelo što su oni sami izmedju sebe komunicirali i govorili o problemu narkomanije kod mladih i ovakve radionice mogu više da ih nauče, od onih koje se realizuju u njihovim školama.