Mrdak je porijeklom iz Bijelog Polja, a živio je u Nikšiću. Oženjen je i ima sina i kćerku, a nedavno je dobio i unuče.

Radnik na obezbjeđivanju Nove pošte u Nikšiću Ljubiša Mrdak poginuo je pokušavajući da spriječi pljačku, a metak kojim su ga pljačkaši pogodili u grudi bio je koban po njega.

Premi izjavama očevidaca nakon što je ranjen Mrdaku su pokušali da pomognu, a hitna pomoć je brzo stigla i odvezla ga u nikšićku bolnicu.

Novac i ostale dragocjenosti, nikšićkoj pošti se dovozi u blindiranom kombiju. Obično u pratnji bude više lica iz obezbjeđenja. Jutros su ih bila  trojica. Oko 9 časova su na parking iza nove pošte dovezli novac, koji je kako saznajemo u vrećama. Navodno, čim su radnici obezbjeđenja izašli iz auta nastao je has. Iz dzipa bosanskih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih pljačkaša, po izjavi očevidaca, imali su duže kabanice, sa kapuljačama na glavi. Nosili su puške. Munjevitom brzinom su prišlu kombiju sa novcem. Obezbjeđenje su udarali kundacima i porskali biber sprejom. Dvojica zaštotara su pala od udaraca kundacima. Mrdak se uprkos tome opirao i uhvatio se u koštac sa jednim od napadača koji je ond pucao u njega iz nepostedne blizine.

Dok se jedan napadač borio sa Mrdakom druga dvojica su ubacivali dzakove sa niovcem u dzip koji su došli.

Policija je blokirala sve prilaze Nikšiću i tako je primijetila gust dim iz sela Poklonci, gdje su otkrili zapaljeno auto pljačkaša. Auto je sakriveno na sporednom putu ispod regionalnog puta od Nikšića prema Šavniku i Plužinama. Od centra Nikšića ovo mjesto je udaljeno pet kilometara.

Nekoliko poštara je bilo na sporednom ulazu pošte, jer su čekali novac.

– Čuli smo pucnjavu. Pljačka se odvijala munjevitom brzinom. Potrčali smo da pomognemo zaštitarima. Jedan poštar je pozvao policiju, drugi hitnu pomoć. Pljačka si su se brzo udaljili… – rekao nam je jedan od očevidaca pljačke.

Prema našim saznanjima Mrdak je porijeklom iz Bijelog Polja, a živio je u Nikšiću. Oženjen je i ima sina i kćerku, a nedavno je dobio i unuče.

Izvor: dan.co.me