Danas je u Bijelom Polju u velikoj sali održan “Građanski sat”, posvećen promociji vojnog poziva, dobrovoljnog služenja vojnog roka, kao i obrazovanja na vojnim akademijama u sklopu projekta „Budi dio nas“,.

Na održanom ,,Gradjanskom času” su dovedeni učenici iz jedne bjelopoljske škole, kojim je očigledno bilo naloženo da dodju i slušaju, a ne postavljaju nikakva pitanja, sem onih koji su zaduženi da postave.

To govori koliko su mladi spriječeni da se slobodno bave omladinskom aktivizmu, upravo onom kakav promoviše Ministarstvo sporta i mladih.

Medjutim, na ovom ,,Gradjanskom satu”, su došli i predstavnici mladih iz kluba Euromost, koji prolaze omladinski aktivizam i koji su pitali predstavnika Ministarstva odbrane Mihaila Volkova – generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, zašto ovo Ministarstvo diskriminiše mlade na sjeveru i koji je to projekat koji su za mlade realizovali na sjeveru, a koji to planiraju da realizuju.

Nakon što je Volkov ponudio mladim iz Bijelog Polja, da pišu i predaju ovom Ministarstvu projekte, mladi su ih pitali da li on gaarantuje da će im proći, jer obično prolaze tatinim i maminim sinovima.

Pogledajte snimak koji je uradio Portal sjevercg, šta je odgovorio generalni direktor, malo nervozno sa obraćanjem na TI.