Britanski bokser Entoni Džošua posle 11 rundi savladao je Vladimira Klička i osvojio titulu šampiona svijeta u teškoj kategoriji u verzijama  WBA, IBF i IBO, a malo ko je primjetio detalj koji bi se kategorisao kao – istorijski skandal!

Koliko je borba bila epska govori i činjenica da se i posle deset dana ne stišava bura oko meča.

“Pričao sam sa Kličkom i rekao mu da ako me pusti u sledeću rundu, da ću ga raz*ebati, dok mi je on odgovorio da će me nokautirati. Bio je to samo razgovor u borbi”, rekao je Džošua koji je od sedme do 11 runde ‘umarao’ Klička.

“Znao sam da su te runde ključne, kao i da je pobeda blizu. Napravio sam korak, bam, bam, bam… Podsvjesno, ne znam kako mi je to došlo, samo sam to izbacio iz sebe i vidio njegovu bradu…”, u detalje je opisao trenutak nokauta novi šampion sveta.

Posle borbe koju je gledao cio svijet mnogi su propustili zanimljiv detalj u ringu. Naime, dogodio se incident koji je mogao da preraste u istorijski skandal, a u glavnim ulogama su se našli Džošua i Vladimirov brat Vitalij, gradonačelnik Kijeva koji je i sam bokser.

“Sve je počelo još prije borbe. Vitalij je išao u Džošuinu svlačionicu, pokušao je da ga dekoncentriše. Zatim je u ringu buljio u Britanca, a i Džošua je tada počeo da bulji u njega”, rekao je promoter koji je upućen uceo slučaj.

A šta se dogodilo posle borbe? Izgledalo je kao da nema problema… “Kada je Džošua u ringu, užasan je. Van ringa je sjajan dečko, ali u ringu… Vitalij i on su se gotovo potukli nakon borbe. Britanac je otišao do Vladimira i zahvalio mu se, a bijesni Vitalij ga je odgurnuo. Entoni je poludeo zbog toga i čudo je kako nije došlo do tuče.”