Bjelopoljski penzioneri su danas na trgu nastavili sa prikupljanjem potpisa, za povećanje minimalnih penzija i smjenu predstavnika Saveza udruženja penzionera Miodraga Radulovića, koji je kao član radne grupe za izmjene Zakona o PIO, glasao protiv predloga sindikata da se minimalna penzija poveća sa trenutnih 125 eura.

       Foto: Portal sjevercg

Potpredsjednik Udruženja invalida rada Marko Hajduković za Portal sjevercg je kazao, da su bjelopoljski penzioneri kako su i najavili danas nastavili sa prikupljanje potpisa i već je prikupljeno preko 500 potpisa, ali je u planu da se prikupi nekoliko hiljada.

On je kazao, da će nakon što se prikupe potpisi, iste proslijediti svim relevantnim institucijama, pored ostalog Vladi i Skupštini Crne Gore, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, kao i predsjedniku opštine Petru Smoloviću.

,,Takodje, pozivamo udruženje penzionera Bijelo Polje i njegovog predsjednika Ratomira Bulatovića, da izadje javno i kaže, dali je za povećanje penzija, ili se i on solidariše sa Miodragom Radulovićem, članom radne grupe za izmjenu Zakona o PIO”.

Revoltirani smo postupkom kolege iz Saveza penzionera. Prosto je neshvatljivo da taj čovjek ne voli da se povećava penzija. Kako drugačije protumačiti takav njegov gest, osim da se radi o nečem nevjerovatnom. No, da bi se razuvjerila populacija penzionera sa najnižim primanjima, on lično treba da iznese u javnost opravdanost takve odluke – kazao je Hajduković.

Ni laičkoj javnosti ne treba posebno obrazlagati na šta se to misli. Smatramo da u konkretnom slučaju i nadležni organi, i to oni pravi koji žele da profesionalno rade svoj posao, treba da se pozaabave takvom Radulovićevom odlukom. Sve dok to ne izađe na čistac, sumnjamo da se radi o nečasnim radnjama – dodao je Hajduković.
On je pozvao sve mjesne odbore i Udruženje penzionera Bijelog Polja da dignu glas protiv „samovolje” svoga izabranog predstavnika u Savezu penzionera.
Ukoliko to ne urade, smatraćemo da su aminovali njegov postupak i da su zadovoljni postojećim primanjima, gdje je većina sa minimalnim iznosom – poručio je Hajduković.
On je ocijenio da je penzija od 125 eura ispod svih minimuma i da mora biti povećana na najmanje 200 eura, odnosno 70 odsto minimalne zarade, koju sa 193 treba povećati na najmanje 250 eura.