“Ponosni smo i privilegovani što je evroligaški put Budućnost Volija započeo iz našeg grada. Budućnost Voli kao sportski ponos Crne Gore sa zahtjevnim trenažnim evroligaškim procesom, našla je sve uslove u sportskoj i turističkoj infrastrukturi koju Kolašin ima. To nas obavezuje da i dalje radimo na turističkom i sportskom imidžu našeg grada” istakao je Milosav Bato Bulatović, predsjednik opštine prilikom zvaničnog prijema delegacije KK Budućnost Volija koju su predvodili Gavrilo Pajović, sportski direktor i Aleksandar Džikić, šef stručnog štaba.

Bulatović je najavio da će nova lokalna uprava učiniti sve da stvori što bolje uslove za kolašinske sportiste i da se na pravi način organizuje korišćenje sportske infrastrukture u gradu.

Tokom razgovora su pomenuti vrijedni produkti kolašinske košarkaške škole od Vlada Šćepanovića, svjetskog i evropskog prvaka pa do Marka Simonovića i Viktora Vujisića kojima pripada budućnost crnogorske košarke.

Gavrilo Pajović, igračka legenda i sportski direktor Budućnost Volija se zahvalio na uručenoj statui košarkaša i kazao da se njegov klub u Kolašinu osjeća kao kod kuće, dodajući da će ove kolašinske pripreme biti dobar temelj za istorijsku evroligašku sezonu.

Nikola Ivanović je istakao da su na svakom koraku u Kolašinu dočekani na pravi način od hotela “Bjanka”, dvorane, glavne ulice, kafića, prodavnica.

Kapiten Suad Šehović se sjetio dana kada je sa mlađim selekcijama KK Jedinstvo igrao u Kolašinu i poželio da se i ovdje stvore takmičarski uslovi za igranje Super lige u crnogorskom košarkaškom prvenstvu.

Tijesno kao u ,Morači

U kancelariji predsjednika kolašinske opštine, gdje je organizovan prijem košarkaša Budućnost Volija, bilo je i pomalo tijesno. Domaćini su objasnili da su namjerno napravili ovakvu atmosferu jer očekuju da tako tijesno bude i na tribinama “Morače” kada momci u plavima dresovima istrče na parket.

Odlučili su da poslušaju prošlosezonsku komandu Aleksandra Džikića po kojoj “Morača” ne smije da bude pozorište, već navijačko grotlo. Budućnost Voli je evroligaški klub sa najviše domaćih igrača znači imaće se za koga navijati.

Izvor: Cdm.me