Vešović i Vujačić zamjenici gradonačelnika Podgorice

Slađana Vujačić i Časlav Vešović izabrani su za nove zamjenike gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada.

Iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada je saopšteno da je za njihovo imenovanje glasao 31 odbornik.

Vešović je diplomirani inženjer elektortehnike. Funkciju zamjenika gradonačelnika Podgorice obavljao je u periodu od 7. novembra 2014. do 31. jula ove.

„Radno iskustvo je započeo u Atlasmont banci, a u periodu od 2002. do ove godine pet puta je biran za odbornika u Skupštini Glavnog grada Podgorica“, navodi se u saopštenju.

Obavljao je i funkciju direktora Javnog preduzeća Sportski objekti Podgorica od decembra 2010. do aprila 2012. godine, nakon čega je izabran za portparola Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Glavnog grada su kazali da je Vujačić Medicinski fakultet završila u Podgorici 2011. godine, čime je stekla zvanje doktora medicine.

Radni odnos je zasnovala 2012. u Domu zdravlja Podgorica, nakon čega, 2013. radni angažman nastavlja u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore – Podgorica.

„Doktorske studije upisuje na Medicinskom fakultetu u Podgorici, a specijalizaciju iz oblasti urgentne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Angažovana je kao edukator na velikom broju stručnih seminara i kurseva. Učesnik je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih kongresa.

Jedan je od osnivača Društva ljekara urgentne medicine Crne Gore, stručni saradnik u Ministarstvu zdravlja i član komisija i radnih tijela.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor